Weegtechnologie, voor het optimaliseren van het weeg- en verpakkingsproces van bulkgoederen

  • Het verpakkingsproces van deze bulkgoederen wordt door een maximale efficiëntie en een verhoogde productiviteit geoptimaliseerd.
  • De uitstekende precisie van een Yamato multiheadweger / doseerweger, eventueel in combinatie met een Yamato controleweger, vermijdt productieverliezen.
  • Doseren, mengen en afvullen van allerlei soorten bulkgoederen: met een industriële weegschaal van Yamato bent u in staat om verpakkingen met een gewicht tot meer dan 20 kg te vullen.

Bij ons vindt u de juiste weegtechnologie en verpakkingsoplossing voor het wegen van bulkgoederen voor de landbouw, bosbouw en grondbewerking.

Met een Yamato multiheadweger kunt u een variëteit aan producten snel, efficiënt en met inachtneming van hun specifieke eigenschappen wegen en verpakken.

Yamato biedt weegoplossingen op maat voor producten zoals: zaden, meststoffen en bestrijdingsmiddelen in korrelvorm alsmede voedingsmiddelen voor alle soorten vee.

Yamato op het gebied van: Landbouw

Bij veel van deze producten moet het wegen en verpakken aan specifieke eisen voldoen.

Samen met u ontwikkelen wij een concept op maat voor uw specifieke product. Om uw verpakkingslijn optimaal vorm te geven omvat ons leveringspakket computer combinatie wegers (ook wel multiheadwegers genoemd) voor het doseren en afvullen, en eventueel tellen en mixen, als ook controlewegers die de eindverpakking wegen en het proces verder kunnen optimaliseren.

Voor het wegen en verpakken van (gevaarlijke) producten in granulaatvorm biedt Yamato speciale industriële weegschalen, die uitgevoerd zijn als volledig geautomatiseerde combinatie-doseerwegers en voorzien kunnen zijn van een complete stofafscherming en stofafzuiging.

Optimale hygiëne en eenvoudige reiniging voor het wegen en verpakken van stoffige producten

  • De volledig afgedichte multiheadwegers en controlewegers – uitgevoerd in roestvrij staal – voldoen aan de hoogste hygiënische normen en zijn daarom bij uitstek geschikt om bulkgoederen te wegen en verpakken. De IP65 en/of IP67 beschermingsklasse zorgt voor gemakkelijke reiniging.
  • Het naadloze ontwerp van de bakken (YDB, Yamato Diffusion Bonding) biedt geen hechtoppervlak of ruimte voor de opbouw van vuil en bacteriën.
  • Alle product contactdelen zijn snel en eenvoudig te demonteren, zonder gebruik van gereedschap.

Minimalisering van de onderhoudstijd van de weeg- en verpakkingslijn

  • De robuuste weegcellen kunnen belast worden tot 150 kg, zodat de weegschalen die op het wegen en verpakken van grote gewichten zijn afgestemd een minimum aan onderhoud vergen.
  • Automatische indicaties voor het vervangen van slijtdelen of uit te voeren controles.
  • Lange levensduur en eenvoudige vervanging van delen garanderen een optimale inzetbaarheid van uw doseerweger of multihead.

Verdere aanbevelingen