Historie

Yamato Scale werd in 1920 opgericht als weegmachine divisie van Kawanishi Machinery Co. Ltd. en ontwikkelde zich in hoog tempo tot een leidende onderneming op gebied van industrieel wegen in de food, de chemische en de zware industrie.

Het hoofdkwartier van Yamato Scale bevindt zich in Akashi, Japan.

In de loop der jaren ontwikkelde Yamato Scale ook weegsystemen voor andere toepassingen, onder meer voor de auto-industrie en het verkeer.

Als een van de eersten wereldwijd onderkent Yamato Scale de mogelijkheden die de technologie van het combinatiewegen biedt en eind 70-er jaren ontwikkelt Yamato haar eerste meerkops combinatieweger. Al in 1979 introduceert zij de eerste met weegcellen uitgeruste multiheadweger.

Om aan de vraag naar steeds hogere snelheden te beantwoorden ontwikkelt Yamato in 1981 het zogenaamde Double-Shift principe, waarmee voor het eerst snelheden tot 120 wegingen per minuut konden worden gerealiseerd.

Een volgende grote stap in het opvoeren van de snelheid zet Yamato in 1984, wanneer met de introductie van een 16-kops weger met innovatieve geheugenbakken een snelheid van 160 wegingen per minuut wordt bereikt.

Als eerste ontwikkelt Yamato in 1988 de mengsoftware voor multiheadwegers, die vanaf dat moment het exact afwegen van een mix van producten mogelijk maakt.
De introductie van de touch screen Command Console in 1989 zorgt voor een principiële en blijvende verbetering met betrekking tot de bediening en het gebruik van multiheadwegers, een innovatie die tot op de dag van vandaag navolging vindt.

Weer een jaar later komt Yamato met een zeer compacte 10-kops weger met geheugenbakjes, die ondanks (en mede dankzij) zijn geringe afmetingen een snelheid van 130 wegingen per minuut toeliet, zonder negatieve gevolgen voor de nauwkeurigheid.

Nieuwe technologieën en toepassingen bieden Yamato steeds weer mogelijkheden tot volgende innovaties, zoals in 2005 toen de introductie van de Yamato Sigma F1 Frontier serie voor een revolutie in multiheadtechnologie zorgde. Nieuwe, niet eerder voorziene toepassingen blijken nu snel, nauwkeurig en stabiel met multiheadwegers realiseerbaar.

In 2008 bewijst Yamato opnieuw zijn innovatieve vermogen door op Interpack een volledig nieuw 28-kops multihead concept te onthullen, de ADW F528SVD.

Yamato Scale GmbH is sinds 1986 de drijvende kracht achter de verbreiding en ontwikkeling van multihead technologie in Duitsland en de rest van Europa. Sinds 1992 beschikken wij over een modern eigen pand in Willich waar de afdelingen service, verkoop, marketing, administratie en het testlaboratorium zijn ondergebracht.

Vanuit Willich worden de Europese markt, het Midden-Oosten en Afrika ondersteunt.

Yamato Scale GmbH beschikt over verkoop- en servicekantoren in Frankrijk, Engeland, Rusland en Benelux. Andere landen en gebieden worden via een netwerk van geselecteerde lokale agenten en distributeurs bediend.