Wist u dat u naast de high performance-wegers bij Yamato ook de complete randapparatuur voor uw verpakkingslijn kunt afnemen?

Uw voordelen dankzij het gebruik van de “Yamato Integrated Packaging Solutions”:

 • Deskundige advisering rondom het afvulproces
 • Reductie van het aantal interfaces
 • Reductie van uw ontwerpkosten
 • Hoge veiligheid van applicaties
 • Vereenvoudiging van uw aankoop
 • Hoge procesveiligheid en effectiviteit dankzij
  exact op elkaar afgestemde componenten
 • Projectcoördinatie met slechts één partner

U bereikt een aanzienlijke verbetering van uw verpakkingsproces wanneer de functionaliteit van de afzonderlijke lijncomponenten perfect op elkaar is afgestemd. Met een verpakkingslijn die door één leverancier is ontworpen, geconstrueerd en in bedrijf wordt gesteld, maakt u een veilige keuze! Eisen als: productieveiligheid, kwaliteit, snelheid en nauwkeurigheid worden door Yamato gegarandeerd.

“Wij ondersteunen onze klanten tijdens de gehele looptijd van het project en zorgen consequent voor een permanente optimalisatie van uw verpakkingsproces”, aldus Guido Burgsmüller, hoofd van de afdeling voor geïntegreerde verpakkingsoplossingen bij Yamato.

Yamato zet hiermee haar strategie als marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige multiheadwegers met succes voort. De ervaringen uit het verleden hebben uitgewezen dat een foutloze implementatie van het complete verpakkingsproces UITSLUITEND mogelijk is als de hulpcomponenten van de verpakkingslijn een adequate kwaliteit bezitten. Een op de weger afgestemde producttoevoer of een stabiele platformconstructie worden vaak onderschat; deze kunnen de gewenste resultaten echter in belangrijke mate beïnvloeden.

Wij bieden u het complete assortiment met betrekking tot de randapparatuur. Van het producttransport met triltechniek, en banden en elevatoren tot en met productverdeelsystemen tussen de multiheadweger en de verpakkingsmachine, -Yamato levert alles met inachtneming van de EU-veiligheidsnormen voor levensmiddelen.

Ongeacht of u een omvangrijk of eerder een eenvoudig verpakkingsproces beoogt, wij staan graag voor u klaar! Uitgebreide ervaringen met diverse soorten verpakkingen zoals buisfoliezakken, zakken met sealnaden, doypack, bakjes, cups en dozen maken ons tot uw belangrijkste partner.

Overigens ondersteunen wij u graag bij het optimaliseren van bestaande verpakkingslijnen. Dankzij onze kennis en ervaring zijn wij in staat een reeds bestaande lijn opnieuw te configureren, waardoor wij uw resultaten positief kunnen beïnvloeden.

Hier vindt u meer informatie over ons aanbod op het gebied van randapparatuur.

Guido Burgsmüller
Manager afdeling voor
geïntegreerde verpakkingsoplossingen
T +49 (0)162 204 1925
GuidoBurgsmueller@yamatoscale.com
 • Yamato weger op een werkplatform.
 • De constructie bestaat uit een hef-kantelinrichting voor normwegers alsmede een toevoertrilgoot met productbunker.
 • De lijn is ontworpen voor de verpakking van gebakversieringen.
 • Twee Yamato wegers op een werkplatform voor het mengen van 2 producten.
 • Dit project omvat twee aparte toevoerelementen: een hef-kantelinrichting voor normwegers inclusief toevoertrilgoten met productbunker, en een opvoerband.
 • De lijn is ontworpen voor het verpakken van chocoladestrooisel.
 • Movable transfer system between Yamato scale and thermo forming machine, also known as the MPD-system

Geïntegreerde verpakkingsoplossingen

Efficiëntie en flexibiliteit hebben een naam

De multiheadweger is de centrale machine in het afvulproces van een weeg- en verpakkingslijn. De weger is verantwoordelijk voor de juiste dosering van het product. Met een Yamato-weger kiest u voor een hoogwaardige weegtechnologie die in alle opzichten aan uw verwachtingen zal voldoen.

Voor een optimaal afvulproces zijn bovendien verdere toebehoren noodzakelijk zoals toevoertechniek, platforms of bordessen, verdeelsystemen, uitsorteersystemen, waswanden, reinigingssystemen, enzovoorts.

Yamato Scale staat zowel als aanbieder van weegtechniek en op het gebied van complete verpakkingsoplossingen als deskundig partner tot uw beschikking.

Elk project wordt geleid door een ervaren projectleider, die vanaf het eerste gesprek de ontwerp- en realisatiefase tot en met de officiële inbedrijfstelling uw contactpersoon is. Hij coördineert het project binnen de gehele onderneming en partnerfirma’s voor noodzakelijke extra componenten.

Voor nadere informatie of een aanbieding op maat:
Guido Burgsmüller
Manager afdeling voor
geïntegreerde verpakkingsoplossingen
T +49 (0)162 204 1925
GuidoBurgsmueller@yamatoscale.com

Platforms en bordessen

De toegepaste platforms en bordessen moeten op de juiste wijze worden geconstrueerd, zodat de weger optimaal kan worden ondersteund. De omvang van de platforms mag niet te klein zijn, omdat dit een nadelige uitwerking op de weger kan hebben. Ze moeten eventueel begaanbaar zijn, met inachtneming van de geldende veiligheidsvoorschriften. Mocht er ook een trilgoot op het platform worden geïnstalleerd, dan zijn de eisen weer anders.

Toevoertechniek

Toevoertechniek, zoals trilgoten en toevoerbanden moeten exact op de eisen van uw producten worden afgestemd. Afhankelijk van welk product u wilt afvullen, worden niet alleen aan de multiheadweger maar ook aan de toevoertechniek geheel verschillende eisen gesteld. Zo moet het trilgedrag van de toevoergoten exact op het te transporteren product worden afgestemd.

Banden en elevatoren

Het ontwerp van banden en elevatoren is geheel verschillend, afhankelijk van of u verpakte bonbons, gombeertjes, diepvriesvis, diepvriesgroente, verse sla, chips, pluggen, schroeven of andere producten wilt afvullen. Hygiëne, reinigingsvermogen, materiaal van de onderdelen die met het product in contact komen, vermogen en IP-beschermklassen zijn slechts enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Verdeelsystemen

Bij een MPD-systeem (Multi-Position-Discharge), dat bijvoorbeeld bij meerbanige verpakkingsmachines wordt toegepast, worden vaak speciale uitdagingen aan de constructie gesteld. Op dit gebied bestaan talloze varianten, van een enkelvoudige systeem dat de uitworpen van een weger met één uitloop over meerdere banen verdeelt, tot en met een weger met 6 uitlopen, die overgaat in een meerbanige, continu werkende verpakkingsmachine.

Speciale uitsorteersystemen

De implementatie van uitsorteersystemen voor de verpakkingsmachine vereenvoudigt vaak het verpakkingsproces. Hierdoor voorkomt u te volle verpakkingen en bespaart u personeel en tijd. De kosten per verpakkingseenheid kunnen hierdoor zo nauwkeurig mogelijk worden berekend en beïnvloed.

Was- & reinigingssystemen

Wie met halffabricaten, levensmiddelen en chemicaliën werkt, weet hoe noodzakelijk hygiënische inrichtingen zijn. Waswanden voor het ophangen van onderdelen die met producten in contact komen bij het reinigen, verkorten stilstandstijden en moeten ergonomisch zinvol worden ontworpen. Bij het inhangen van de bakken worden deze automatisch geopend en kunnen zo optimaal nat worden gereinigd.

Onze mogelijkheden voor complete verpakkingslijnen

 • Complete engineering van weegsystemen en verpakkingslijnen
 • Samenwerking met bekende fabrikanten van verpakkingsmachines
 • Individuele tests van producten
 • Individuele weeg- en verpakkingsoplossingen
 • Technische realisatie
 • Coördinatie van alle bestellingen en leveringen
 • Bewaking van alle projecttermijnen
 • Implementatie van besturingstechniek
 • Technische documentatie
 • Productiebegeleiding
 • Training