Weegtechnologie, voor het optimaliseren van het weeg- en verpakkingsproces van kaas en zuivel producten

  • Het verpakkingsproces van kaas en zuivel producten wordt door een maximale efficiëntie en een verhoogde productiviteit geoptimaliseerd.
  • De uitstekende precisie van een Yamato multiheadweger / doseerweger, eventueel in combinatie met een Yamato controleweger, vermijdt productieverliezen.
  • Doseren, mengen en afvullen van allerlei soorten kaas producten: met een industriële weegschaal van Yamato bent u in staat om verpakkingen met een gewicht van 1 g tot en met 20 kg te vullen.

Bij ons vindt u de juiste weegtechnologie en verpakkingsoplossing voor het verwerken van kaas en andere zuivelproducten.

Met een Yamato multiheadweger kunt u een variëteit aan producten snel, efficiënt en met inachtneming van hun specifieke eigenschappen wegen en verpakken.

Yamato biedt weegoplossingen op maat voor producten zoals: geraspte kaas, kaasblokjes, mozzarellaballen en fetablokjes.

Yamato op het gebied van: Kaas & zuivelproducten

Bij veel van deze producten moet het wegen en verpakken aan specifieke eisen voldoen.

Kaasproducten hebben de neiging aan oppervlakken te kleven en vereisen daarom een speciale anti-kleef coating en gemakkelijke reiniging. Samen met u ontwikkelen wij een concept op maat voor uw specifieke product.

Om uw verpakkingslijn optimaal vorm te geven omvat ons leveringspakket computer combinatie wegers (ook wel multiheadwegers genoemd) voor het doseren en afvullen, en eventueel tellen en mixen, als ook controlewegers die de eindverpakking wegen en het proces verder kunnen optimaliseren.

Optimale hygiëne en eenvoudige reiniging voor het wegen en verpakken van kaas en zuivel producten

  • De volledig afgesloten multiheadwegers en controlewegers – beide gemaakt van roestvrij staal – voldoen aan de hoogste hygiënische normen IP65 en IP67 en zijn daarom bij uitstek geschikt om kaas en zuivel producten te wegen en verpakken.
  • Het naadloze ontwerp van de bakken (YDB, Yamato Diffusion Bonding) biedt geen hechtoppervlak of ruimte voor de opbouw van vuil en bacteriën.
  • Alle product contactdelen zijn snel en eenvoudig te demonteren, zonder gebruik van gereedschap.

Minimalisering van de onderhoudstijd van de weeg- en verpakkingslijn

  • Automatische indicaties voor het vervangen van slijtdelen of uit te voeren controles.
  • Lange levensduur en eenvoudige vervanging van delen garanderen een optimale inzetbaarheid van uw doseerweger of multihead.

Multiheadwegers voor geraspte kaas

Verdere aanbevelingen