Weegtechnologie, voor het optimaliseren van het weeg- en verpakkingsproces van verse producten

Het verpakkingsproces van verse producten wordt door een maximale efficiëntie en een verhoogde productiviteit geoptimaliseerd.
De uitstekende precisie van een Yamato multiheadweger / doseerweger, eventueel in combinatie met een Yamato controleweger, vermijdt productieverliezen.
Doseren, mengen en afvullen van allerlei soorten verse producten: met een industriële weegschaal van Yamato bent u in staat om verpakkingen met een gewicht van 1 g tot en met 20 kg te vullen.

Bij ons vindt u de juiste weegtechnologie en verpakkingsoplossing voor het verwerken van verse producten.

Met een Yamato multiheadweger kunt u een variëteit aan producten snel, efficiënt en met inachtneming van hun specifieke eigenschappen wegen en verpakken.

Yamato biedt weegoplossingen op maat voor verse producten zoals: salades, gemengde salades, bladsalades, fruit, vruchten, groenten.

Yamato on the field of Fresh Produce

Bij veel van deze producten moet het wegen en verpakken aan specifieke eisen voldoen.

Met verse producten dient voorzichtig en snel te worden gewerkt om productaankleving te voorkomen. Bovendien moet een snelle omschakeling van producten, doelgewichten of verpakkingsgroottes probleemloos kunnen verlopen. Samen met u ontwikkelen wij een concept op maat voor uw specifieke product.

Om uw verpakkingslijn optimaal vorm te geven omvat ons leveringspakket computer combinatie wegers (ook wel multiheadwegers genoemd) voor het doseren en afvullen, en eventueel tellen en mixen, als ook controlewegers die de eindverpakking wegen en het proces verder kunnen optimaliseren.

Optimale hygiëne en eenvoudige reiniging voor het wegen en verpakken van verse producten

De volledig afgesloten multiheadwegers en controlewegers – beide gemaakt van roestvrij staal – voldoen aan de hoogste hygiënische normen IP65 en IP67 en zijn daarom bij uitstek geschikt om verse producten te wegen en verpakken.
Het naadloze ontwerp van de bakken (YDB, Yamato Diffusion Bonding) biedt geen hechtoppervlak of ruimte voor de opbouw van vuil en bacteriën.
Alle product contactdelen zijn snel en eenvoudig te demonteren, zonder gebruik van gereedschap.

Minimalisering van de onderhoudstijd van de weeg- en verpakkingslijn

Automatische indicaties voor het vervangen van slijtdelen of uit te voeren controles.
Lange levensduur en eenvoudige vervanging van delen garanderen een optimale inzetbaarheid van uw doseerweger of multihead.

Yamato Multihead Weighing Fresh Products

Multiheadwegers voor salades

Verdere aanbevelingen