Weegtechnologie, voor het optimaliseren van het weeg- en verpakkingsproces van de levensmiddelenindustrie

 • Het verpakkingsproces van alle producten wordt door een maximale efficiëntie en een verhoogde productiviteit geoptimaliseerd.
 • De uitstekende precisie van een Yamato multiheadweger/doseerweger reduceert productieverliezen.
 • Doseren, mengen en afvullen van allerlei soorten levensmiddelen: Met een multiheadweger van Yamato bent u in staat om verpakkingen met een gewicht van 1 g tot en met 20 kg te vullen.

Bij ons vindt u de juiste weegtechnologie en verpakkingsoplossing voor het wegen van vrijwel elk product.

Met een Yamato multiheadweger kunt u een variëteit aan producten snel, efficiënt en met inachtneming van hun specifieke eigenschappen, wegen en verpakken. Of het nu gaat om bulk, solide, lang of kort, bevroren of kleverig, stoffig of droog, er is eigenlijk geen enkel product dat Yamato niet kan wegen.

Yamato biedt ook weegoplossingen op maat voor speciale producten zoals: delicatessen, fijnkost, convenience food, specerijen en gedroogde kruiden.

Bij veel van deze producten moet het wegen en verpakken aan specifieke eisen voldoen.

Een concept op maat voor uw specifieke product wordt bij het proces van de bedrijfsinstallatie-planning samen met u ontwikkeld. Om uw verpakkingslijn optimaal vorm te geven kunt u daarbij kiezen uit weegschalen die gespecialiseerd zijn in doseren, afvullen, tellen of controleren en er zijn ook weegschalen die in combinatie met een computer werken.

Optimale reinigingseigenschappen voor het wegen en verpakken van verschillende soorten producten

 • De volledig afgesloten multiheadwegers en controlewegers – beide zijn gemaakt van roestvrij staal – voldoen aan de hoogste hygiënische normen IP65 en IP67 en zijn daarom bij uitstek geschikt om verschillende soorten producten van de levensmiddelenindustrie te wegen en verpakken.
 • Het naadloze ontwerp van het reservoir (YDB, Yamato Diffusion Bonding) biedt geen hechtoppervlak voor de opbouw van stof en bacteriën. De multiheadweger kan daarom na een korte reiniging ook prima voor het wegen en verpakken van andere producten gebruikt worden.

Minimalisering van de onderhoudstijd van de weeg- en verpakkingslijnen

 • De robuuste weegcellen kunnen belast worden tot 150 kg, zodat de weegschalen die op het wegen en verpakken van grote gewichten zijn afgestemd een minimum aan onderhoud vergen.
 • Een uitgebreid notificatiesysteem, met bijv. een alarmfunctie of een melding ivm de datum waarop versleten onderdelen vervangen dienen te worden, verkort de stilstandtijd. De multiheadweger of afvulweger is dus altijd operationeel.

Andere producten en diensten voor de levensmiddelenindustrie

 • Weegschalen die in combinatie met een computer werken, doseerwegers, duplexwegers, doorloopwegers, gravimetrische doseersystemen, industriële weegschalen, weegschalen voor kleine hoeveelheden, weegschalen, multiheadwegers, nettowegers, ronde multiheadwegers, bulkwegers, weegschalen voor deelhoeveelheden, volledig geautomatiseerde weegschalen, stationaire combinatiewegers, afvulwegers, telwegers, volledig geautomatiseerde multiheadwegers
 • Weegsystemen, weegtechnologie
 • Controlewegers, lopende band controlewegers
 • Semi-automatische weegschalen
 • Complete projectafwikkeling van geïntegreerde verpakkingslijnen en systeemoplossingen, complete verpakkingsoplossingen en verpakkingsmachines, accessoires voor verpakkingslijnen

Verdere aanbevelingen